Vaccination mod Covid-19.

På udvalgte apoteker kan du fra d. 15. november 2022 blive vaccineret mod Covid-19 som egenbetaler.
Prisen er 229 kr.  

Covid-19 er en smitsom sygdom, som kan ramme os alle.

Risikoen for smitte er størst i efterårs- og vintermånederne. Covid-19 vaccination kan være med til at nedsætte risikoen for smitte og udvikling af alvorlig sygdom.

På udvalgte apoteker kan personer over 18 år blive vaccineret med den variantopdaterede boostervaccine BA.1. Prisen pr. vaccination er 229 kr. 

De fleste apoteker tilbyder Pfizer Comirnaty Omikron/Original BA.1 vaccinen. Personer der tidligere er vaccineret med Moderna kan modtage en vaccine fra Pfizer som booster og omvendt. For at modtage en boostervaccine, skal man have færdiggjort primær vaccinationsprogrammet bestående af 2 vaccinationer mod Covid-19. Aktuelt kan der tilbydes 1 boostervaccination i sæsonen efterår 2022 (fra 15. september)  og forår 2023.

Personer over 50 år samt personer med visse kroniske sygdomme og gravide er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med Covid-19. De kan derfor blive vaccineret gratis på udvalgte apoteker samt hos praktiserende læge og i Regionens vaccinationscentre. Personer i risikogruppen modtager overvejende en nyere BA.4/5 variantopdateret vaccine. Denne er ikke tilgængelig for egenbetaling. Det er muligt at tilkøbe en BA.1 variantopdateret vaccine, på trods af alder over 50 år eller hvis man er tilhørende en risikogruppe. I det tilfælde vil man blive informeret om, at man har ret til en gratis vaccine og, at denne i udgangspunktet ville være en BA.4/5 variantopdateret vaccine. Dette skal man give samtykke til.

Bemærk, at det i år kun er apotekerne i Region Syd og Region H samt visse apoteker i Region Sjælland, som tilbyder gratis Covid-19 & influenzavaccination til personer over 50 år og i risikogruppen. På coronasmitte.dk kan du se, hvor personer i risikogruppen kan blive vaccineret.

Se hvilke apoteker, der tilbyder gratis Covid-19 for personer i risikogruppen her.

Se på kortet hvilke apoteker, der tilbyder vaccination mod Covid-19 for egenbetalere samt firmaaftaler. (kortet opdateres løbende)