123 Main Street, New York, NY 10001

Hepatitis

Vi tilbyder ikke opstart af vaccineprogrammer for Hepatitis, idet vi ikke tilbyder rejsemedicinsk vejledning.

Hepatitis A og B er virusinfektioner, der rammer leveren og kan lede til alvorlige helbredsproblemer. Hepatitis A overføres oftest gennem forurenet mad og drikke, og er særlig udbredt i områder med lav sanitet. Hepatitis B smitter via blod og andre kropsvæsker og udgør en betydelig sundhedsrisiko globalt. Vaccination anbefales for begge typer hepatitis, især for personer i risikogrupper som sundhedspersonale og rejsende til højrisikoområder.

Hvad er Hepatitis A?

Hepatitis A (HAV) er en virusinfektion, der forårsager betændelse i leveren. Inkubationstiden, det vil sige tiden fra smitte til symptomer viser sig, er typisk mellem 2-6 uger, med et gennemsnit på 28 dage. Virusset spredes primært fæko-oralt, hvilket betyder, at det overføres via afføring og kan ende i drikkevand eller mad under dårlige hygiejniske forhold. Derudover kan Hepatitis A også overføres via direkte fysisk kontakt eller seksuel kontakt.

Symptomer på Hepatitis A?

De fleste, der bliver smittet med Hepatitis A, oplever milde symptomer, herunder feber, ubehag, madlede, kvalme, mavesmerter og diarré. I sjældne tilfælde kan infektionen forløbe alvorligt med akut leversvigt, hvilket kan være livstruende.

Behandling af Hepatitis A?

Der findes ingen specifik behandling for Hepatitis A-infektion. Patienter med milde til moderate symptomer anbefales generelt hvile og tilstrækkelig med væske. I tilfælde af alvorlige symptomer eller komplikationer kan hospitalsindlæggelse være nødvendig for overvågning og understøttende behandling.

Vaccination mod Hepatitis A?

Personer, der er i risiko for at blive smittet med Hepatitis A, anbefales at blive vaccineret. Dette omfatter blandt andre personer, der rejser til områder med høj forekomst af Hepatitis A eller dårligere sanitære forhold, personer der arbejder med spildevand og personer, der er i risiko for at blive smittet af andre årsager.

Vaccinationen mod Hepatitis A består af to doser. Efter den første dosis er man beskyttet i cirka 5 år, mens den anden dosis giver langvarig beskyttelse, sandsynligvis i 30-40 år for personer med et normalt fungerende immunsystem.

Havrix

Havrix (voksne): Pris pr. dosis 600 kr. + vaccinationsgebyr

Havrix (børn): Pris pr. dosis 450 kr. + vaccinationsgebyr

Antal doser
1
Beskyttelsesvarighed 30-40 år
0 år

Twinrix

Twinrix (voksne): Pris pr. dosis 750 kr. + vaccinationsgebyr

Twinrix (børn): Pris pr. dosis 550 kr. + vaccinationsgebyr

Antal doser
1
Beskyttelsesvarighed 35-40 år
0 år

Hvad er Hepatitis B?

Hepatitis B er en virusinfektion, der angriber leveren og kan lede til både akut og kronisk leverbetændelse. Den kan være asymptomatisk eller føre til alvorlige langsigtede helbredsproblemer, hvis den bliver kronisk.

Symptomer på Hepatitis B?

De akutte symptomer på Hepatitis B kan omfatte træthed, mavesmerter, feber, gulsot (gulning af hud og øjne), mørk urin og lys afføring. Kronisk Hepatitis B kan føre til mere alvorlige tilstande som skrumpelever og leverkræft.

Behandling af Hepatitis B?

Ved akut infektion med Hepatitis B findes der ingen behandling, men indlæggelse kan være nødvendigt ved svære tilfælde. Kronisk Hepatitis B kan kræve mere intensiv behandling, herunder med antivirale midler for at kontrollere virusset og reducere risikoen for leverkræft.

Vaccination mod Hepatitis B?

Vaccination anbefales til rejsende til områder med høj forekomst af Hepatitis B og personer med særlig risiko. Sundhedspersonale, der arbejder med kanyler, bør også vaccineres. Den fulde vaccinationsrække består af 3-4 doser for at sikre langvarig immunitet mod virusset. Disse punkter kan bruges til at opbygge en informativ og struktureret underside om Hepatitis B på din hjemmeside, der vil informere besøgende om de vigtige aspekter af Hepatitis B fra smitte til forebyggelse.

Engerix

Engerix (voksne): Pris pr. dosis 500 kr. + vaccinationsgebyr

Engerix (børn): Pris pr. dosis 400 kr. + vaccinationsgebyr

Antal doser
1
Beskyttelsesvarighed forventes livslang
+ 0 år

Hvordan gives vaccinerne?

Vaccinerne gives som en injektion i skuldermusklen.

Gravide og ammende

Det er ikke muligt for gravide eller ammende at blive vaccineret på apoteket. Det skyldes, at vaccinen kun bør anvendes under graviditet og amning, når lægen vurderer at fordelen ved vaccination opvejer de mulige risici for fosteret/babyen. 

Vi henviser derfor til egen læge, hvis man ønsker vaccination mod hepatitis.

Hvornår kan du ikke blive vaccineret

Hvis du er syg og har feber, udskydes vaccinationen til du er rask.

Hvis du tidligere har haft alvorlige bivirkninger ved vaccination mod hepatitis eller har alvorlig allergi over for et eller flere af indholdsstofferne i vaccinen, kan du ikke blive vaccineret på apoteket. 

Bivirkninger

Det er almindeligt at opleve rødme, hævelse og ømhed på injektionsstedet. Derudover kan du opleve forbigående bivirkninger i form af utilpashed, som feber og hovedpine. Det er sjældent, at der opleves andre bivirkninger.

Scroll to Top