Influenza

På apoteket kan du fra d. 1. oktober 2023 nemt, trygt og uden tidsbestilling blive vaccineret mod influenza. 

185 KR.

Risiko for influenza

Risikoen for smitte med influenza er størst i vintermånederne fra omkring december til marts. Det er særligt ældre over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme og gravide, der er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb. Influenzavaccination kan være med til at nedsætte risikoen for smitte og udvikling af alvorlig sygdom. Influenzavaccination er gratis for personer over 65 år og personer i risikogruppen og kan tilkøbes for personer under 65 år, der er uden for risikogruppen.

Hvad er influenza?

Influenza er en sygdom forårsaget af en virus, der hovedsageligt rammer de øvre luftveje. Denne sygdom kan skyldes en af tre typer influenzavirus: A, B eller C. Mens alle kan blive smittet, er det især ældre over 65 år, og personer med visse helbredstilstande, som er mest udsatte for alvorlige komplikationer. Influenza er mest udbredt om vinteren, da influenzasæsonen varer fra oktober til marts.

Vaccination mod Influenza

For at beskytte sig mod influenza A og B, kan man vælge at blive vaccineret. Eftersom influenzavirus ændrer sig over tid, bliver der udviklet en ny vaccine hvert år. Denne vaccine indeholder komponenter fra to typer af influenza A, og en eller to typer af influenza B, baseret på WHOs forudsigelser. Sundhedsmyndighederne anbefaler vaccination mod influenza til ældre over 65 år, personer med kroniske lidelser, svært overvægtige med BMI >35 og gravide i 2. eller 3. trimester. Desuden anbefales børn i alderen 2-6 år at blive vaccineret mod influenza.

Hvordan gives vaccinen?

Vaccinen mod influenza administreres via en injektion til voksne, og som en nasal vaccination til børn. Beskyttelsen træder i kraft omkring 2-3 uger efter vaccinationen. Beskyttelsen varer i 6-12 måneder, og det er en god idé at blive vaccineret årligt. Det anbefales at blive vaccineret inden influenzasæsonen starter i oktober eller november.

Scroll to Top